Sayfalar

Sayfalar

21 Mart 2014

Hintli bayanların alınlarındaki nokta ne anlama gelir ?


   Bekar Hintli bayanlarda siyah, evlilerde kırmızı olarak gördüğümüz bu noktalara " Bindi " deniliyor. Hindu inançlarına göre, alnın orta kısmı, ruhun insan vücudundaki yeri
ya da 3. gözün bulunduğu yer olarak kabul edilir. Meditasyon halinde yaşam süren Hintliler, alınlarının ortasında olan " Bindi "’nin açılmasını ümit ederler. Yani bir anlamda bilinçaltı ve üzeri inançlarına göre bir bütün olacaktır. Bu bir anlamda ruhsal yolculuğun da simgesidir. Bindi' ler yapıştırma şeklinde süsler olabildiği gibi kırmızı işaret veya sandal ağacı macunu ile de yapılabilmektedir.

Hintli bayanların alınlarındaki nokta ne anlama gelir : 

   Bindi, Bindu kelimesinden türemiş, Sanskritce'de nokta anlamına gelen bir kelimedir. Genelde kırmızı ve turuncu renkler kullanılmaktadır. Hintli kadınların alınlarına yapıştırdıkları " Bindi " adı verilen noktaların aynı zamanda negatif düşüncelerden koruma özelliği olduğuna da inanılıyor. Bekarların siyah, evli kadınların kırmızı renkte taktığı bindiler, günümüzde aksesuar olarak kullanıldığı için farklı renk ve figürlerde yapılabilmektedir.

   Bir önceki yazımız Dünyadaki en değerli para hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder